Orice accident rutier reprezintă un factor de stres și tulburare pentru persoanele direct implicate. Cu toate acestea, pentru o mai bună gestionare a viitorului dosar de daună, este important să încercați să rețineți cât mai multe detalii legate de circumstanțele concrete de producere a accidentului, precum și persoanele prezente.

Ideal ar fi chiar să surprindeți imagini cu locul accidentului, poziţia maşinilor şi urmările evenimentului, pentru a evita pierderea acestor informații.

De asemenea, dacă starea de sănătate vă permite, încercați să notați numele și datele de contact ale martorilor oculari, pentru a putea lua legătura ulterior cu aceștia, în caz de nevoie.

După ce ați primit îngrijirile medicale de specialitate, prezentaţi-vă la institutul de medicină legală din circumscripția locului producerii accidentului în vederea evaluării leziunilor suferite și obținerii unui certificat medico-legal. Numărul de zile de îngrijiri medicale stabilite cu această ocazie va juca un rol important în determinarea despăgubirii pe care o veţi primi pentru prejudiciul nepatrimonial suferit.

Adunaţi şi păstraţi cu grijă toate dovezile cheltuielilor pe care le-aţi făcut pentru tratamente, medicamente, analize, ritualuri religioase sau chiar vizite la psihoterapeut. Spre deosebire de daunele morale, care comportă aprecieri subiective și nu presupun probarea lor efectivă, dunele materiale sunt suportate de către asiguratorul RCA numai dacă sunt susținute cu chitanţe, facturi şi bonuri fiscale aferente.

Nu în ultimul rând, informați-vă temeinic înainte de a contracta asistență de specialitate care să vă ghideze și să vă reprezinte interesele pe parcursul procedurilor de obținere a despăgubirilor.

Adresă:

Str. Grigore Alexandrescu, nr. 67, Sector 1, București, 010623

Telefon:

031.420.39.93 / 0725-125.125

E-Mail:

contact@birouleuropean.ro